Dekoracija proslave povodom uspješne berbe – “13. Jul – Plantaže” • Agencija Lunna • dekoracija i organizacija vjenčanja
dekoracija proslava i dogadjaja-plantaze-13-jul-diplomatija-u-vinogradu

Dekoracija proslave povodom uspješne berbe – “13. Jul – Plantaže”

Dekoracija proslave povodom 54.uspješne berbe – Plantaže 13.Jul.

U cijelosti prenosimo tekst sa sajta plantaža.

„DIPLOMATIJA U VINOGRADU“

Još jedna uspješna berba kompanije “13. Jul – Plantaže” , 54. po redu, privodi se kraju, i tim povodom danas je na Ćemovskom polju organizovana tradicionalna manifestacija “Diplomatija u vinogradu”.

Današnjoj svečanosti prisustvovali su članovi diplomatskog kora, međunarodnih organizacija, predstavnici Vlade Crne Gore, parlamentarnih političkih partija u Crnoj Gori, odbornici opštinskog parlamenta i predstavnici medija.

Prisutne je pozdravila Verica Maraš, izvršna direktorica Kompanije “13. Jul Plantaže, rekavši da sada već može da konstatuje da je Berba 2016. ostvarena u izuzetnom obimu i kvalitetu, te da je za čak 29% bila veća od prošlogodišnje i da je istovremeno prebačen plan za ovu godinu.

“ U Berbi 2016. smo sa vinograda, pod vinskim sortama, površine oko 2.100 ha, ostvarili berbu od preko 21. million kilograma grožđa. I ova godina će biti upamćena kao godina vrhunske berbe sa sirovinama za najbolja vrhunska vina. U kojoj mjeri je ovako dobra berba značajna za nas u Plantažama, za crnogorsku poljoprivredu i Crnu Goru uopšte govori i činjenica da je, tradicionalno, vino Plantaža jedini poljoprivredni proizvod od kojeg Država Crna Gora bilježi suficit u robnoj razmjeni sa inostranstvom u iznosu od 12-16 miliona eura godišnje.”- zaključila je Maraš.

Kao i prethodnih godina, manifestacija je imala i takmičarski karakter, pa je ubravši najveću količinu grožđa prvu nagradu odnio gospodin Anar Adzamov – Diplomatska misija Azerbejdžana i osvojio poklon paket specijalne selekcije “Stari podrum-Zlatna berba 2011”. Drugu nagradu osvojio je  Ambasador  Republike Mađarske, g-din  Krisztian  Posa, dok je treća nagrada pripala Ambasadoru Bosne i Hercegovine, g-dinu Đorđu Latinoviću. Izvršna direktorica “Plantaža”, g-đa Verica Maraš uručila je poklon pakete vina najboljim beračima.

Po završetku berbe, druženje sa zvanicama nastavljeno je uz vinogradarsku marendu i vina “Plantaža”.

Preuzeto sa: http://www.plantaze.com/