Budućnost djece je budućnost Plantaža – Dekoracija proslave • Agencija Lunna • dekoracija i organizacija vjenčanja
sipcanik-plantaze-13-jul-dekoracija-proslava-dekoracija balonima-2

Budućnost djece je budućnost Plantaža – Dekoracija proslave

Dekoracija proslave

Kompanija “Plantaže 13. Jul”, „Šipčanik“, Podgorica, Crna Gora

(iznajmljivanje opreme, dekoracija balonima)

Danas je u okviru proslave 53. godišnjice Kompanije “13. Jul Plantaže” u posjetu podrumu „Šipčanik“,boravila grupa od 200 mališana iz podgoričkih vrtića.

Drage goste je u ime domaćina pozdravila Verica Maraš, izvršna direktorica Kompanije, sa Predragom Boškovićem, resornim ministrom prosvjete u Vladi Crne Gore.

Verica Maraš je gostima poželjela dobrodošlicu u Plantaže, u najveći vinograd u Evropi i u čarobni podrum Šipčanik, riječima: «Za nekoliko dana slavimo svoj rođendan i nema ljepšeg društva u kojem bi ga mogli obilježiti, od vašeg. Zbog toga smo danas zajedno ovdje, jer vjerujemo da ste vi budućnost i ove kompanije i naše Crne Gore, i da su među vama naše buduće kolege. Nadamo se da će neko od vas kad odraste brinuti o slatkim plodovima našeg vinograda i voćnjaka.  Voće je jako važno za vaš zdrav rast i razvoj,  a mi se trenutno staramo da najbolje plodove, uvijek svježe imate na trpezama vaših  domova i u vrtićima.

Mislimo na vas od rođenja i trudimo se da vašim roditeljima u prvim danima roditeljstva pružimo podršku. Neki od Vas ste u onih preko 400 koje smo podržali u prvim danima rođenja proteklih 7 godina, pa je vrijeme da vidimo koliko ste izrasli i da vi vidite ko smo mi koji smo bili i tada uz vas.”

Plantaže su, inače, za 7 godina, koliko realizuje akciju pod sloganom “Slavimo život zajedno” svim bebama na teritoriji Crne Gore, rodjenim prvog, drugog i trećeg januara 2015. godine, donirale novčana sredstva u iznosu od 500€, a prvorođenoj bebi u Crnoj Gori iznos od 1.000€.

Do sada su Plantaže ukupno uplatile 211, 500€ za 419 beba.

“Ovdje ćete saznati kako se postaje vinogradar, kako se živi od zemlje i sa zemljom, sa prirodom, u prirodi i od prirode, te kako je lijep naš posao.

Hvala Vam što ste sa nama danas da uveličate naš rođendan i da ga zajedno uz igru i zabavu proslavimo. Želim Vam puno sreće u vašem djetinjstvu u nadi da smo ga i mi učinili makar malo ljepšim i zabavnijim, kao i da će te odavde ponijeti nezaboravne utiske.” Zaključila je Maraš.

Tokom posjete je upriličena prigodna dječija animacija koju je vodio popularni animator Žare Žabac. Ovo je bila prilika za afirmaciju nutricionističke vrijednosti zdrave hrane i posebno prirodni unos vitamina iz voća, kakvo je breskva i grožđe, a koje se gaji u Plantažama.

Za djecu je organizovan i prigodan nagradni program koji ih je stimulisao na razmišljanje na teme:  Čemu služi podrum, breskva i grožđe,  Breskva  i grožđe (voće)  ukusnije od keksa itd., a takođe je bio upriličen i program “Crtanje u čarobnom podrumu” na temu „Breskva i grožđe u raznim avanturama“. Tri najbolja rada po grupama, su nagrađena sa po 300 eura. Jednu od nagrada osvojila je Vaspitna jedinica “Suncokrili” Ljubica Popović, mlađa grupa – 4 godine,  a nagradu je preuzela Dora Lekić. Vaspitačice ove grupe su Maja Rudović i Lidija Pajović. Drugu nagradu iste vrijednosti osvojila je VJ” Poletarac”- Đina Vrbica starija grupa – 6 godina, a nagradu je preuzeo Nikola Jovanović. Vaspitačice ove grupe su Vesna Bulatović i Dragana Knežević. Treća istovjetnu nagradu osvojili su mališani iz VJ “Đina Vrbica”, starija grupa – 6 godina, a nagradu je preuzeo Ivan Milutinović. Vaspitači ove grupe su Irena Badnjak i Tanja Šoć. Nagrade su uručili Ministar Predrag Bošković i direktorica Plantaža Verica Maraš.

Za muzički dio programa bila je zadužena naša draga gošća Tamara Vujačić, koja se ovom prilikom djeci otpjevala dvije numere „Kaputić“ i „ Karta svijeta“.

Svečanost, u kojoj su mališani uživali, se završio zabavnim programom “Muzičke breskve” tj. muzički kipovi.

Hvala svim drugarima koji su danas bili sa nama! Ovo je naš najljepši rođendan!

Preuzeto sa: http://plantaze.com